Muziek verbroedert in Halderberge

x

Muziek verbroedert in Halderberge

Net zo lang als er mensen zijn, wordt er al muziek gemaakt. Zelfs de Neanderthalers maakten honderdduizenden jaren geleden al muziek met fluitjes, trommels en ratelaars.

Wetenschappers zijn het er steeds meer over eens dat muziek mensen dichter bij elkaar brengt.

De Cisterciënzer monniken, die in de 13e eeuw de basis voor de dorpen van Halderberge legden, deden dat met Gregoriaanse gezangen. Door de eenstemmige zang werden alle monniken als het ware één lichaam en kwamen zo dichter bij God.

Maar ook in deze tijd brengt muziek mensen bij elkaar. Op de ‘gewijde grond’ van Halderberge brengen de komende maanden muzikale toppers de mensen bij elkaar.

 

Broederliefde Oud Gastel

Muziek verbroedert dus, en het begint al goed moet de populaire Rap-groep  Broederliefde.  Met hun album Hard Work Pays Off 2 verbraken ze afgelopen september het record door dertien weken op nummer 1 van de Album Top 100 te staan.

Eerder dit jaar lieten ze Lowlands en Pinkpop uit hun dak gaan, nu zijn ze op 12 november in Oud Gastel om hun fans op te warmen met hun wintercarnaval, vol met zomerse hits. De laatste kaarten zijn nog verkrijgbaar in ’t Veerhuis in Oud Gastel  (€ 12,50 per stuk).

 

Op 25 november kunt u hier genieten van de prachtige klanken die de topvioliste Lisa Jacobs uit haar 17e eeuwse viool tovert. Zij werkt voor dit concert samen met The String Soloists, een internationaal strijkersensemble met topmusici vanuit heel Europa. Lisa Jacobs is bekend om haar verhalende stijl, die het publiek noot voor noot aan zich weet te binden. Er zullen werken worden gespeeld van Locatelli, Haydn en Vivaldi.

Het concert begint om 20.15 uur en u kunt kaarten kopen via deze website. ( € 32,50, inclusief een glas wijn). Kaarten zijn ook in Oudenbosch te koop bij Villa Viva & Sam Sam, ’t Koepelke en Flesjewijnshop Oudenbosch.

Heeft u de voorkeur voor wat lichte muziek, dan is het muzikale thema-evenement Amusant Gastels op 10 december echt iets voor u. Gastels Fanfare organiseert dit voor de 8e keer op rij in de Sint-Laurentiuskerk in Oud Gastel. De mooie kerk wordt omgebouwd tot  een waar theater met podium, licht en geluid waar door de kerk nog meer tot zijn recht komt. Het thema is dit jaar ‘The American Dream’ en de solisten  zijn Rianne Jansen en Roel Verheggen. Daarnaast doet het koor  Blendit uit Rotterdam mee en de  mensen van  sport/dans/kunst-studio’s  van Noes Fiolet kleden de avond verder aan.

Het programma begint om 19.30 uur en kaarten zijn verkrijgbaar bij de Martwienkel Oud Gastel (€ 12,50 per stuk).

Wellicht het hoogtepunt van verbroedering met muziek, is het unieke kerstconcert van Dana Winner op 15 december. In de statige Basiliek van de Heilige Agatha en Barbara, gebouwd naar het voorbeeld van de Sint Pieter in Rome, brengt de beroemde Vlaamse zangeres oude en nieuwe kerstliederen uit allerlei landen ten gehore.

Geen stem die in Vlaanderen en Nederland die beter de sfeer van kerst kan brengen dan de ‘gouden stem’ van Dana Winner, die al een succesvolle muziekcarrière van meer dan 20 jaar achter de rug heeft, met meer dan  2,5 miljoen verkochte cd’s.

Het concert in de H.H. Agatha en Barbara in Oudenbosch begint om 19.00 uur en kaarten zijn te verkrijgen bij  wdircken@gmail.com (€ 37,50 per stuk incl. een consumptie).

Nog meer klassieke klanken kunt u op vrijdag 13 januari horen. Dit keer het Storioni Trio, een pianotrio bestaand uit de broers Wouter (viool) en Marc Vossen (cello) en pianist Bart van de Roer. Sinds 1995 genieten zij wereldwijd aanzien en  worden bejubeld om de prachtige cd-opnamen. Zij nemen u deze avond mee op ontdekkingsreis langs bijzondere juweeltjes uit de kamermuziek,  o.a. van Beethoven, Schubert en Brahms, maar ook nieuw werk van Murphy.

Het concert begint om 20.15 uur en losse kaarten zijn online te koop via deze website. Kaarten zijn ook in Oudenbosch te koop bij Villa Viva & Sam Sam, ’t Koepelke en Flesjewijnshop Oudenbosch.

 

Kom ook de verbroederende kracht van muziek meemaken en kom naar Halderberge! 

En Halderberge biedt natuurlijk nog veel meer. Op www.hartelijkhalderberge.nl vindt u het complete overzicht.  Ook vindt u op deze website de leukste overnachtingsadressen, van bungalow, camping, bed&breakfast tot  hotel, groepsaccommodatie of jachthaven. U vindt hier zeker wat u zoekt!