• Nederlands
  • English
  • Deutsch

Igor Roma - pianorecital

Wanneer: 
23 apr 2017 - 15:00 tot 16:15
Waar: 
Oudenbosch

Igor Roma - pianorecital

Cultuur Oudenbosch sluit het eerste seizoen af met een pianorecital van de Italiaanse pianist Igor Roma. Deze keer een middagconcert speciaal voor de hele familie om daarna gezellig met ons na te praten bij Brasserie Tivoli! Concert in de bijzondere ambiance van de Kapel Saint Louis te Oudenbosch voor echte muzikale fijnproevers. Alle concerten zijn inclusief een glas wijn van Flesjewijn.com, dit wordt na afloop van het concert bij Brasserie Tivoli geschonken. Wilt u er een compleet uitstapje van maken dan kunt na het concert bij Brasserie Tivoli van een Concertmenu genieten. Reserveren voor dit Concertmenu doet u hier.

Igor Roma (Baden, 1969) is een Italiaans pianist. Igor Roma begon met pianolessen toen hij 11 jaar was. Vier jaar later, in 1984, verhuisde hij naar Schio, Italie en nog een jaar later schreef hij zich in bij het Conservatorio di Musica Arrigo Pedrollo in Vicenza waar hij van Carlo Mazzoli les kreeg tot 1991, het jaar waarin hij met lof afstudeerde. In 1989 werd hij toegelaten tot de prestigieuze Accademia Pianistica incontri col Maestro in Imola, waar hij lessen kreeg van Franco Scal
a, Lazar Berman, Boris Petrushansky en Alexander Lonquich. In 1997 studeerde hij af met de Master (graad) aan diezelfde Academie.

Hij heeft veelvuldig deelgenomen aan nationale en internationale pianoconcoursen en talloze prijzen gewonnen. In 1994 kreeg hij de zesde prijs in Dublin en de vijfde prijs van de Hamamatsu International Piano Competition, in 1995 de vijfde prijs de Arthur Rubinstein Competitie in Tel Aviv en zijn grote succes kwam in 1996 toen hij de eerste prijs won van het Internationaal Franz Liszt Pianoconcours in Utrecht. Tevens won hij de speciale prijs van de critici. Hierop nodigde het NJO Roma het jaar erop uit voor een tourneebegeleiding door de Baltische Staten en Scandinavië. In 2001 nam hij zijn eerste CD op, met werken van Alkan, Liszt en Prokofiev. In 2009 nam hij de CD Encores op, met werken van Moritz Moszkowski, Rachmaninov, Bach, Oscar Peterson, Ravel, Scriabin, Schumann, Liszt en Chopin.

Igor Roma’s concerten vinden voornamelijk in Nederland plaats, waarnaast hij ook speelde in Italië, vele Europese landen, Amerika, Zuid Afrika en China. Hij heeft opgetreden met vooraanstaande dirigenten als Stanislaw Skrowacewsky, Reinbert de Leeuw, Roberto Benzi, Ton Koopman, Philippe Herreweghe, Claus Peter Flor, Jaap van Zweden, Josep Pons, Zoltan Kocsis en samengewerkt met prestigieuze internationale orkesten.

Programma:
Georg Friedrich Händel: Suite HWV 449 in d minor
– Prelude
– Allemande
– Courante
– Sarabande
– Aria & Variations
– Giga
– Menuet

Johann Sebastian Bach/Egon Petri: “Schafe können sicher weiden” from Cantata BWV 208
Johann Sebastian Bach/Ferruccio Busoni: “Chaconne” from Violin Partita no. 2 BWV 1004

Frédéric Chopin:
Ballade op. 23 no. 1
Nocturne op. 27 no. 2
Scherzo op. 31 n. 2

Kaartverkoop
Wilt u een of meerdere kapel concerten van dit seizoen bijwonen dan adviseren we u de kaarten tijdig te kopen. Dit kan online via deze website waar u na betaling de toegangskaarten zelf kunt downloaden en afdrukken. Losse kaarten zijn ook te koop bij de voorverkoopadressen:
Villa Viva & Sam Sam Oudenbosch: Polderstraat 2a, 4731 JH Oudenbosch
’t Koepelke: Markt 36, 4731 HP Oudenbosch en
Flesjewijnshop Oudenbosch: Polderstraat 1, 4731 JG Oudenbosch

Voorafgaand aan het concert zijn losse kaarten aan de zaal verkrijgbaar voor zover plaatsruimte beschikbaar is.

Entree: 
Toegangsprijzen (inclusief consumptie): Losse kaarten € 32,50 Passe-Partout voor 4 concerten € 120,= Jongeren t/m 18 jaar, losse kaart € 17,50 Wij kennen geen genummerde, alleen vrije plaatsen. Passe-Partout houders hoeven niet te reserveren. We houden tot 15 minuten voor aanvang van het concert voldoende plaatsen vrij voor de Passe-Partout houders.