• Nederlands
  • English
  • Deutsch

Waterpoortweekend

Wanneer: 
14 Jun 2019 (All day) to 16 Jun 2019 (All day)
Waar: 
Halderberge
Oud Gastel

Waterpoortweekend

Komende zomer organiseren we voor de derde keer het Waterpoort-weekend. Dit weekend staat boordevol activiteiten aangeboden door onze partners en gastheren.

Programma:

Activiteit

Locatie

Neem een retourtje paardentram, kaartverkoop en startpunten: de markt in Oud Gastel en Gastel Sfeer (Gastelsedijk Zuid 8a). Tussentijds stopt de tram op diverse locaties waar iets te beleven is.

  • Prijs: 50 cent per kaartje
  • Vertrektijden vanaf de markt: 11.00u, 12.30u, 14.00u, 15.30u, 17.00u.
  • Een retourtje duurt ongeveer anderhalf uur waarvan een half uur pauze bij Gastel Sfeer.
  • Tussentijds uitstappen en opstappen is mogelijk, alle stopplaatsen zijn op loopafstand van de Markt en Gastel Sfeer

Gastelsedijk Zuid 8a

en

Markt

Bij Gastel Sfeer is een gezellig terras aan het water met speelgelegenheid en een streekproductenmarkt met kleine, heerlijke proeverijen van onder andere: Boerderijwinkel Masseurs, Brouwerij ’t Meuleneind, een imker en Voorbraak Kersen.

Gastelsedijk Zuid 8a

Gratis openstelling en diverse rondleidingen in musea en monumenten. Op elke locatie zijn vrijwilligers aanwezig om u meer te vertellen:

 

Laurentiuskerk openstelling met een expositie van een aantal kunstvoorwerpen van de cisterciënzer monniken van de Bernardusabdij.

Kerkstraat 3

Monumentaal Waterstaatskerkje Protestantse Gemeenschap, bezichtiging en toelichting

Dorpsstraat 13

Mastboomhuis, reis door de historie in het Mastboomhuis. Struinend door de kamers komt het verhaal van Henri en zijn familie tot leven. Met veel enthousiasme nemen onze  gastheren en gastvrouwen u mee terug in de tijd en ook prachtige films helpen daarbij!.

Dorpsstraat 42-44

Dorpsmuseum In De Drie Snoeken, maak kennis met verhalen onder andere in film uit het verleden van Oud Gastel en omgeving.

Dorpsstraat 50

Laat jouw museumfoto maken bij Onder de Toren een horecagelegenheid in een prachtig mooi monumentaal pand pal naast de St. Laurentiuskerk. Je kunt je samen met bijvoorbeeld je gezin laten fotograferen in kleding uit de historie door Anita Bosker.

Kerkstraat 1

Natuurbeleving met de kinderen:

 

Bezoek de natuurspeeltuin in de Kerkstraat

Kerkstraat, in het dorpsbos

Waterdiertjes scheppen met IVN Etten-Leur bij de Blankershove vijver

Blankershove vijver

Vanaf 15.00 uur organiseren Boerderijwinkel Masseurs en Gastels Sfeer een gezellige BBQ bij de Schuur. Geef je op via info@gastelsfeer.nl of info@masseursoudgastel.nl