De leukste Brabantse evenementen in een overzichtelijke uitagenda.

DEEL DEZE PAGINA

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

De Matthäus Passion bij Filmtheater Fanfare

dinsdag 14 juli 19:45 - 23:00

Nederland is een van de weinige landen waar de Matthäus Passion níet het hele jaar wordt uitgevoerd.
Reinbert de Leeuw overleed eerder dit jaar op 81-jarige leeftijd en mede als eerbetoon aan hem zal Fanfare 'zijn' Passion, dan maar in juli, tóch vertonen. Cherry Duyns filmde de uitvoeringen van de Matthaüs Passion op 20 en 21 maart 2016 in De Nieuwe Kerk in Amsterdam.

Johan Sebastian Bach schreef het omvangrijke stuk in 1722 en het werd toen ook onder zijn leiding uitgevoerd. Het was in die tijd gebruikelijk dat dat ook maar één keer gebeurde. Pas veel later werd ingezien dat zelfs herhaalde uitvoeringen de moeite waren.

Omdat in Oudenbosch de traditie bestaat van uitvoeringen in de kapel van Saint Louis, die volgende jaar weer zal worden opgepakt, hebben we niet eerder tot een vertoning van de film besloten.

"Daar komt nog eens bij dat het geheel ook bijzonder fraai in beeld is gebracht. Dat gebeurt met rust en focus. Regelmatig blijft de camera een tijdlang hangen op een van de musici, de tenoren of op De Leeuw. Mooi om te
zien is hoe De Leeuw volledig opgaat in het stuk en geen seconde bezig lijkt te zijn met nadenken over wat hij aan het doen is. De passie spat er simpelweg van af." (FilmTotaal)

Gegevens

Datum:
dinsdag 14 juli
Tijd:
19:45 - 23:00
Evenement Categorie:

Prijzen

€ 7,00
€ 9,00

Locatie

FILMTHEATER FANFARE
Pagnevaartweg 7
Oudenbosch, 4731 AA NL
+ Google Maps