De leukste Brabantse evenementen in een overzichtelijke uitagenda.

DEEL DEZE PAGINA

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Film: Collective bij Filmtheater Fanfare

donderdag 17 september 20:15 - 23:00

Soms kun je nauwelijks geloven dat een documentaire de waarheid vertelt, maar dat is bij Collective, onrustbarend genoeg, wel degelijk het geval.

Aanvankelijk was het de bedoeling van de maker om verslag te doen van het drama, dat op 30 oktober 2015 plaatsvond in nachtclub Colectiv in Boekarest. Bij de grote brand waren 27 doden en 160 gewonden te betreuren. Regisseur Alexander Nanau volgt een aantal hoofdrolspelers in de nasleep van die ramp en verbaast zich erover dat in diverse ziekenhuizen alsnog niet minder dan 37 gewonden zijn gestorven aan bacteriële infecties.

Dat is de start van een onderzoek in samenwerking met journalist Catalin Tolontan, die voor een sportkrant(!) werkt, waarbij ze onder meer ontdekken dat de ziekenhuizen sterk verdunde desinfectans gebruiken, waardoor de verantwoordelijken de zakken vullen ten koste van de patiënten. De nieuwe minister van Volksgezondheid wil proberen om het verbijsterend corrupte zorgsysteem bloot te leggen, maar zo eenvoudig zal dat niet zijn.

"Adembenemende documentaire over hoe het goede tegen het slechte Roemenië strijdt." (de Volkskrant ★★★★★)

Roemenië 2019. Regie: Alexander Nanau. Duur: 109'.

Gegevens

Datum:
donderdag 17 september
Tijd:
20:15 - 23:00
Evenement Categorie:
Website:
https://www.filmtheaterfanfare.nl/site

Prijzen

€ 9,00
€ 7,00

Locatie

FILMTHEATER FANFARE
Pagnevaartweg 7
Oudenbosch, 4731 AA NL
+ Google Maps