De leukste Brabantse evenementen in een overzichtelijke uitagenda.

DEEL DEZE PAGINA

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Film: Druk

donderdag 9 september 20:15 - dinsdag 14 september 22:00

Druk

Thomas Vinterberg

do 9 & di 14 sept. 20.15 uur

De winnaar van de Oscar én de Bafta voor beste buitenlandse film is van de maker van onder andere Festen en Jagten, ook bekend van de Dogma-95-beweging. De veelheid aan prijzen rechtvaardigt sowieso de vertoningen bij Fanfare.

Martin, Tommy, Nikolaj en Peter zijn vier uitgebluste docenten, die weer tot leven komen als zij samen een experiment beginnen: constant een kleine hoeveelheid alcohol in het bloed, een promillage van 0,5 om precies te zijn, verbetert volgens een Noorse filosoof/psychiater de kwaliteit van het bestaan en dat willen de collega's proefondervindelijk uittesten. Door het succes van de eerste resultaten raken ze extra gemotiveerd, maar de nuchtere beschouwer begrijpt wel dat het toch fout zal lopen wanneer zij de controle over het experiment verliezen.

Bij de 33e uitreiking van de Europese filmprijzen won Druk die voor beste film, beste regisseur, beste scenario en beste acteur (Mads Mikkelsen).

"…niemand kan opnieuw het vakmanschap van de Deense man ontkennen met bepaalde scènes die bijna zijn opgezet zoals middeleeuwse kunstwerken van Rubens en de prachtige klassieke muziek van pianist Klaus Herr draagt ook weer bij tot de esthetische beelden in Druk." (Moviepulp)

Denemarken 2020. Regie: Thomas Vinterberg. Duur: 116'. Met: Mads Mikkelsen, Lars Ranthe, Maria Bonnevie, Thomas Bo Larsen e.a.

Gegevens

Begin:
donderdag 9 september 20:15
Einde:
dinsdag 14 september 22:00
Evenement Categorie:
Website:
http://www.filmtheaterfanfare.nl

Locatie

FILMTHEATER FANFARE
Pagnevaartweg 7
Oudenbosch, 4731 AA NL
+ Google Maps