De leukste Brabantse evenementen in een overzichtelijke uitagenda.

DEEL DEZE PAGINA

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Film: The rescue

donderdag 10 februari 20:00 - 21:30

Net als bij hun eerdere documentaire Free solo (8,90 met een Oscar voor beste documentaire) zit je met het zweet in je handen, terwijl je weet hoe het 'verhaal' uiteindelijk afloopt.

In 2018 raakte een team van jonge voetballertjes in de grotten van Thailand verdwaald en door water afgesloten. De berichten gingen de hele wereld over, vooral ook toen duidelijk werd dat hun situatie door het stijgende water en de (on)mogelijkheden van een reddingsactie steeds prangender werden.

De wereld is twee weken lang in de ban van het drama. Het Thaise leger, de Navy Seals, ingevlogen Amerikaanse Special Forces, geen van hen heeft de juiste training en geschikte apparatuur om de redding uit de nauwe grotten mogelijk te maken. Het zijn uiteindelijk twee zachtaardige, enigszins introverte Engelse mannen van middelbare leeftijd: Rick Stanton en John Volanthen, die het (claustrofobische!) grotduiken voldoende beheersen om de ploeg helpers sturing te kunnen geven.

Jimmy Chin en Elizabeth Chai Vasarhelyi, de makers van de documentaire, hadden de beschikking over een grote hoeveelheid aan ter plekke gefilmd materiaal. Daarnaast lieten zij prachtige animaties maken om de diverse omstandigheden te verduidelijken en voegden zij interviews toe, waardoor een filmervaring werd gerealiseerd die prachtige recensies kreeg .

Gegevens

Datum:
donderdag 10 februari
Tijd:
20:00 - 21:30
Evenement Categorie:

Locatie

Utopiazaal Marklandcollega
Pagnevaartweg 7
Oudenbosch, 4731 AA NL
+ Google Maps