De leukste Brabantse evenementen in een overzichtelijke uitagenda.

DEEL DEZE PAGINA

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Hermitage, The power of art

zondag 26 september 14:00 - 17:00

Michele Mally

zo 26 september 14.00 uur

met voorprogramma en in samenwerking met Cultuur Oudenbosch

Onder normale omstandigheden ontvangt de Hermitage in Sint-Petersburg elk jaar meer dan 4 miljoen bezoekers. Al in 1764 werd het museum opgestart met de collectie van Catharina de Grote, toen nog maar bestaand uit 300 schilderijen. In de afgelopen eeuwen is de collectie uitgebreid tot een gigantische hoeveelheid van 3 miljoen kunstvoorwerpen, die sinds 1917 in het voormalige Winterpaleis zijn ondergebracht en waarvan er ongeveer 65.000 te zien zijn in de ruim 350 zalen van het museum.

In Hermitage, The power of art krijgen we iets te horen en wat te zien van de geschiedenis van het gebouw en de tweede stad van Rusland aan de Neva. De Italiaanse acteur Toni Servillo (La grande bellezza) gidst ons onder meer langs Europese meesters als Leonardo da Vinci, Rafaël, Van Eyck, Rubens en Rembrandt, maar ook de grootste Matissecollectie ter wereld. En hij vertelt ons, zoals gezegd, over de geschiedenis van de Hermitage, de lange straat Nevski Prospekt van de stad en andere beroemde plekken van Sint-Petersburg.

Voorafgaand aan de vertoning zullen Kira van der Woerd (viool) en Philip Karmanov (piano), beiden 16 jaar en deelnemers aan het prestigieuze Princes Christina-concours, solo en quatre-mains enkele werken van Russische componisten ten gehore brengen.

Kira won al diverse prijzen bij evenementen zoals het Archipel Muziekconcours en het  Nederlands Vioolconcours. In 2015 en 2016 tijdens zijn zomervakantie naar Sint-Petersburg volgde Philip lessen bij Alexander Pashkov en in 2019 nam hij deel aan de Young Pianist Foundation Competition, waar hij de eerste prijs en de Henri Moerelprijs won.

Italië 2019. Regie: Michele Mally. Duur: 88'. Met (de stem van) Toni Servillo.

Gegevens

Datum:
zondag 26 september
Tijd:
14:00 - 17:00
Evenement Categorie:
Website:
http://www.filmtheaterfanfare.nl

Locatie

Pagnevaartweg 7
Pagnevaartweg 7
Oudenbosch, 4731 AA NL
+ Google Maps
Website:
https://www.filmtheaterfanfare.nl/site/