De leukste Brabantse evenementen in een overzichtelijke uitagenda.

DEEL DEZE PAGINA

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Les plus belles années d’une vie bij Filmtheater Fanfare

dinsdag 4 augustus 20:15 - 23:00

Of u in een ver verleden of later op televisie Un homme et une femme (Gouden Palm in 1966) heeft gezien doet er niet echt toe, maar in die film speelden Jean-Louis Trintignant en Anouk Aimée de autocoureur Jean Louis Dudoc respectievelijk de weduwe van een stuntman Anne Gauthier, die elkaar ontmoetten op de school van hun kinderen, waarna dat leidde tot een innige en ontroerende romance.

 

Vijftig(!) jaar later laat dezelfde regisseur Claude Lelouch dezelfde Trintignant,  inmiddels 89 en Aimée (88) elkaar in Les plus belles années d'une vie opnieuw  ontmoeten en laat hij hun verhaal verdergaan.

 

Voormalig autocoureur Jean-Louis lijkt niet veel meer te kunnen dan het koesteren van zijn herinneringen, hoewel een beginnende dementie dat steeds lastiger maakt. Dan komt een van zijn dochters op het idee om hem
weer in contact te brengen met zijn grote liefde van weleer en ondanks bedenkingen stemt deze toch in met een ontmoeting.

 

"Nu geen liefdesfilm over twee dolverliefde jonge mensen, maar een bitterzoet drama over Alzheimer, sterfelijkheid en herinneringen, weemoed en nostalgie." (de Filmkrant)

 

Frankrijk 2019. Regie: Claude Lelouch. Duur: 90'. Met: Anouk Aimée, Jean-Louis Trintignant, Marianne Denicourt, Monica Bellucci, Soho Rezanejad, Antoine Sire e.a.

Gegevens

Datum:
dinsdag 4 augustus
Tijd:
20:15 - 23:00
Evenement Categorie:
Website:
https://www.filmtheaterfanfare.nl/site/

Prijzen

€ 9,00
€ 7,00

Locatie

FILMTHEATER FANFARE
Pagnevaartweg 7
Oudenbosch, 4731 AA NL
+ Google Maps