De leukste Brabantse evenementen in een overzichtelijke uitagenda.

DEEL DEZE PAGINA

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Luisterlezing: Est Puer natus est – de geschiedenis van het kerstlied

vrijdag 27 november 20:00 - 22:30

Ben Verschuren vertelt over het ontstaan van het kerstfeest en de ontwikkeling van het kerstlied vanaf de eerste christentijd tot en met onze huidige tijd. Wat was het eerste kerstlied? Wanneer ontstonden de Christmas Carols. Welke componisten schreven kerstmuziek en hoe ontstond in de 20ste eeuw een nieuw soort kerstlied?

Dit alles met veel beeld- en vooral geluidsmateriaal! En niet te vergeten: de Glühwein!

Ben Verschuren gaf  jarenlang  les als docent Nederlands op Pabo Breda Avans Hogeschool. Hij is freelance auteur van educatieve uitgaven. Hij geeft regelmatig lezingen voor verschillende doelgroepen op diverse locaties. U herinnert zich Ben Verschuren van zijn bevlogen verhalen tijdens de lezing over Muzikale vrouwen in de Barok en over de Mattheuspassie.

Locatie
De luisterlezing vindt plaats in de Cuyperszaal (onder de Basiliek – ingang via Pelgrim 2 aan Doelpad) in Oudenbosch. De zaal gaat een half uur voor aanvang open. De lezing duurt een uur en na afloop is er gelegenheid om na te praten.

Wilt u er een compleet uitstapje van maken dan kunt u na de lezing genieten van een 3-gangen menu bij Brasserie Tivoli. Reserveren? mail of bel naar +31 (0)165 726 996.

Voor een compleet weekend weg kunt u een overnachting boeken bij Hotel Bovendonk of Hotel de Reiskoffer of bij een Bed&Breakfast in Halderberge.

Gegevens

Datum:
vrijdag 27 november
Tijd:
20:00 - 22:30
Evenement Categorie:
Website:
http://www.cultuuroudenbosch.nl

Prijzen

€ 10,00

Locatie

Cuyperszaal

Oudenbosch, NL
+ Google Maps