De leukste Brabantse evenementen in een overzichtelijke uitagenda.

DEEL DEZE PAGINA

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Luisterlezing ‘Muzikale vrouwen in de Barok’

zondag 8 maart 00:00

Speciaal voor iedereen met een brede interesse in de diepere bedoeling achter de muziek bieden we ook dit jaar weer een luisterlezing aan. In de maand van de geschiedenis en op de dag dat Oudenbosch 75 jaar geleden werd bevrijd organiseren we een bijzondere literaire lezing.

Na de lezingen is er natuurlijk tijd om met elkaar van gedachten te wisselen. Kortom, wij doen er alles aan om de concertgebouw beleving naar u toe te brengen. Het bestuur nodigt u van harte uit u te laven aan de klanken die topmusici ons dit seizoen weer aanbieden. Naast muzikale genoegens praten we onder het genot van een goed glas wijn (of een consumptie) graag met u na.

Speciaal op deze internationale vrouwendag geeft Ben Verschuren een lezing over Muzikale vrouwen in de barok. Als we het over barokmuziek hebben, denken we als eerste aan mannen als Bach, Händel, Vivaldi, Rameau en Monteverdi.
Maar er waren ook vrouwelijke componisten zoals Barbara Strozzi en Francesca Caccini (dochter van). Daarnaast waren er natuurlijk beroemde zangeressen, ware diva's in de stijl van Callas. En wat te denken van adellijke dames die allemaal een muzikale opleiding kregen en vaak mecenas werden zoals Christina van Zweden. Reden genoeg om deze muzikale vrouwen in het zonnetje te zetten.

Entree:  € 10,-  

Gegevens

Datum:
zondag 8 maart
Tijd:
00:00
Evenement Categorie:

Prijzen

€ 10,00

Locatie

Cuyperszaal

Oudenbosch, NL
+ Google Maps