De leukste Brabantse evenementen in een overzichtelijke uitagenda.

DEEL DEZE PAGINA

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Yogacentrum Yanara

zondag 10 november, 2019 10:00 - 11:30

Restorative (herstellende) yoga, oftewel yoga voor het zenuwstelsel, is een combinatie van yoga en mindfulness die zo goed als geen inspanning vraagt. Je lichaam wordt voor langere tijd (tot wel 20 minuten) in een liggende houding gelegd waarbij het ondersteund wordt door bolsters en kussens zodat het lichaam het vertrouwen en de tijd krijgt zijn spanningen toe te laten en los te laten. Het is gericht op het activeren van het parasympatische zenuwstelsel; het deel van het autonome zenuwstelsel dat ervoor zorgt dat wij in een toestand van rust en herstel kunnen komen. De aandacht wordt gericht op de ademhaling en op lichaamsgewaarwordingen. Door de aandacht helemaal naar het spanningsgebied te brengen mag er ontspanning en ruimte in dat gebied ontstaan. Restorative yoga bestaat voor een groot deel uit mindfulness. Je wordt jezelf erg bewust van wat er in je lichaam en geest afspeelt. Door volledig bewust te ontspannen kan het lichaam herstellen van dagelijkse en chronische stress. 

De les is dan ook erg geschikt bij stress gerelateerde klachten zoals overspannenheid en burn-out klachten, slapeloosheid, ter ondersteuning voor vrouwen in de overgang, mensen die herstellend zijn van een operatie of blessure of een chronische aandoening hebben. Restorative yoga biedt naast alle voordelen van de algemene yogahoudingen o.a. voor verlaging van stresshormonen, balanceert het zenuwstelsel, versoepelen het lichaam, helpt het herstel na een operatie, blessure of ziekte, verstilt de mind en stimuleert bewustzijn van lichaam en geest. 

Er worden per les maar enkele liggende houdingen aangeboden zodat je de tijd krijgt om in iedere houding de lichaamsspanning te observeren en te accepteren zodat je door deze bewustwording de spanning los kunt gaan laten. Je ligt in stilte in een comfortabele houding met de ogen gesloten waardoor je dieper naar binnen kunt keren. Alle spieren mogen van top tot teen diep ontspannen. De overgang van de ene houding in de andere gebeurt langzaam en bewust. Door de stilte en de rust kalmeert het overprikkelde brein. Ontspanning en mindfulness zijn het belangrijkste onderdeel van de restorative yoga. Omhuld in een deken om warm te blijven, ondersteund door zachte kussens om nog dieper te kunnen ontspannen, een les vol zachtheid en geborgenheid, een moment helemaal voor jezelf waardoor lichaam en geest zich weer helemaal op kunnen laden. De les wordt met zo min mogelijk prikkels van buitenaf uitgevoerd.

Gegevens

Datum:
zondag 10 november, 2019
Tijd:
10:00 - 11:30
Evenement Categorie:

Locatie

koestraat 1
koestraat 1
OUDENBOSCH, 4731SK NL
+ Google Maps