• Nederlands
  • English
  • Deutsch

Actie & Avontuur

Actie & Avontuur

Halderberge is een gemeente waar u en uw kinderen een toptijd zullen beleven. Naast diverse activiteiten als zwemmen, watersport, vissen en paardrijden, biedt Halderberge nog veel meer! Bosbad Hoeven met waterpark Splesj en de binnenspeeltuin is een echte publiekstrekker en zo ook de jachthaven van Oudenbosch en vliegveld Seppe.

Breda International Airport

Vliegen is leuk! De gezonde spanning bij het opstijgen, de snelheid en het gevoel van vrijheid, zo hoog in de lucht. Bij Breda Airport in Bosschenhoofd ervaart u het allemaal. Zelf aan het roer tijdens een proefvlucht, mee als passagier aan boord van een Cessna of vliegen in de Boeing 737simulator. Of wat dacht u van een tandemsprong bij de parachutistenclub. Aan de grond is het gezellig met een drankje op het terras van restaurant De Cockpit of een bezoek aan het luchtvaartmuseum. Lees verder over Breda International Airport, ook nog bekend onder de naam Vliegveld Seppe

Waterpark Splesj

Actief een dagje weg met de kids? Bezoek dan Splesj en de Binnenspeeltuin. Splesj is een spectaculair waterpark met glijbanen, duikplanken, speelkasteel en leuke spelletjes. Ook kunt u er heerlijk zonnen of waterfietsen op de roeivijver.

De binnenspeeltuin heeft glijbanen, touwbruggen, springkussen, ballenbak en nog veel meer. Jonge en oudere kinderen zullen zich hier prima vermaken, uiteraard ook als het weer wat minder is.

Jachthavens

Jachthaven Oudenbosch

Deze jachthaven heeft alle voorzieningen die een watersporter wenst. In de knusse haven is plaats voor zo’n 100 schepen.

 

Jachthaven Lamgat

Jachthaven Lamgat is een rustige haven liggend aan de rivier de Mark vlakbij natuurgebied de Hoevense Beemden. Het is van alle gemakken voorzien. Tip: aanlegsteiger Stampersgat.

Sport

Zin in een potje tennis of squash? Bij Topshot in Oudenbosch kunt u 7 dagen per week terecht. Geen spullen meegenomen van thuis? Geen probleem! Rackets en schoenen zijn hier te huur.

 

Watersport

Op diverse locaties langs de rivieren de Dintel, de Mark en de Roosendaalse Vliet vindt u prima vislocaties. Wilt u actiever genieten van het water? Huur dan een Canadese kano bij de familie Nuijten in de haven van Oudenbosch en geniet van een tocht over de Mark.

Zwemmen

Op verschillende locaties in de gemeente kan er gezwommen worden. Bij Molecaten Park Bosbad Hoeven ligt Waterspeelpark Splesj met zwembad, duikbassin en vele grote waterattracties en superwaterglijbanen voor een dagje uit. In Oudenbosch kunt u met jong en oud zwemmen in zwembad Baarlebossche. Dit zwembad is overdekt met een speciaal deel voor de kleintjes. Zwembad Blankershove in Oud-Gastel is een buitenbad met allerlei spelletjes en een 25 meter bad.

Paardensport

De bosrijke omgeving van Halderberge is zeer geschikt voor paardrijden. U kunt recreatief pony- en paardrijden of lessen nemen.

Parachute springen in Bosschenhoofd
kinderen hebben waterpret bij Splesj
De haven van Oudenbosch
Wielleronde Oud Gastel

Meer actie & avontuur in Halderberge

grootste waterspeelpark van Nederland:  Splesj, Bosbad Hoeven

Splesj behoort tot de grootste waterspeelparken van Nederland en België.

paraschutespringen bij ENPC op Seppe

Skydive ENPC bestaat al meer dan 60 jaar en was de eerste skydive club in Nederland!

vliegtuig voor het  Vliegend museum Seppe

Dit museum is, zoals de naam al zegt, een vliegend museum; bijna de hele collectie is luchtwaardig en is ook zeer regelmatig in de lucht te aanschouwen.

Rondvaart Merijntje Gijzen Steenbergen Oud Gastel

Rondvaart tussen Oud Gastel en Steenbergen.

Startpunt Legenda Basilicae Hoeven

Legenda Basilicae is de eerste en enige Outdoor Escape Game in Hoeven, Halderberge.

Kluisjesroof Oudenbosch Escape room Oudenbosch

Onlangs heeft er een grote Kluisjesroof plaats gevonden in Oudenbosch. De buit was enorm, maar..

Creatieve Fotografie Anita Bosker Oud Gastel

Anita organiseert workshops en cursussen over macro- en landschapsfotografie.

Ray's Bike Clinics Bosschenhoofd

Bij Ray's Bike Clinics kunt u terecht voor tochten en clinics voor MTB en racefiets.

Tivoli Escape room Oudenbosch

Het verhaal van deze escaperoom is een groot mysterie.

Pagina's