• Nederlands
  • English
  • Deutsch

"Steen-rijk Oudenbosch", een geologische stadswandeling

Plaats: 

'Steen-rijk' Oudenbosch, een geologische stadswandeling. Nieuw in Oudenbosch!

Deze stadswandeling kan door het centrum van Oudenbosch worden gelopen met behulp van een begeleidend boekje. In dit boekje vindt u een route met foto's en beschrijvingen van de gesteenten en fossielen in enkele gevels van Oudenbosch.

Om de wandeling volledig te beleven, bezoekt u de afdeling Geologie van het museum. De afdeling Geologie vertelt u o.a. over gesteenten en geologische kaarten uit de directe omgeving van Oudenbosch.

De stadswandeling is 1 km lang en duurt ongeveer 1,5 uur. Om de stadswandeling te lopen heeft u het boekje 'Steen-rijk' Oudenbosch nodig, dit boekje kunt u lenen bij de balie van het Natuurhistorisch en Volkenkundig Museum Oudenbosch aan de Markt 30a. De borg voor het boekje bedraagt 5 euro. Bij terugkomst in het museum ontvangt u een steentje, fossiel of mineraal naar keuze. Deze stadswandeling is ook beschikbaar voor groepen, voor meer informatie: groepsbezoek@nvmoudenbosch.nl 

Kijkt u voor openingstijden van het Natuurhistorisch en Volkenkundig Museum Oudenbosch op de website: www.nvmoudenbosch.nl

Overige informatie: 

Deze stadswandeling kunt u elke zaterdag, zondag of woensdag komen lopen tijdens de openingstijden (14:00 - 17:00 uur) van het museum.

Kosten: 
De stadswandeling is verkrijgbaar aan de balie van het Natuurhistorisch en Volkenkundig Museum Oudenbosch, Markt 30a met een borg van 5,00 euro. Voor toegang tot het museum betaalt u als volwassene 4,50 euro (gratis consumptie). Kinderen tot 14 jaar hebben toegang voor 2,50 euro (gratis consumptie).
Steen-rijk Oudenbosch
Doelgroep: 
Bedrijven
Verenigingen
Vriend(inn)en
Kinderen
Senioren
Onderwijs
Individueel
Stelletjes
Gezinnen
Families