• Nederlands
  • English
  • Deutsch

Beleef de avonturen van Van Gogh in Halderberge

2015 was het jaar van Van Gogh. In dit jaar was het precies 125 jaar geleden dat Vincent van Gogh (1853-1890) is gestorven en is dit jaar dan ook aangegrepen om de beroemde Nederlandse kunstenaar te eren, zelfs internationaal. Dit heeft ertoe geleid dat op initiatief van o.a. Regio West Brabant in samenwerking met diverse organisaties en gemeenten het Van Gogh erfgoed in de regio nog meer gepromoot en beleefbaar gemaakt wordt, voor zowel de inwoners als de toeristische bezoekers.

Er zijn verschillende plaatsen in de regio, waaronder Etten-Leur en Zevenbergen, waar Van Gogh zijn voetsporen heeft achtergelaten. Zo ook in Halderberge, Wethouder Harteveld is enthousiast dat Van Gogh vroeger tijd heeft doorgebracht in de kernen Bosschenhoofd en Hoeven. ‘Wethouder Harteveld: De audiozuilen zijn een mooie aanvulling op de toeristische bezienswaardigheden van Halderberge, met alle toeristische trekpleisters in de gemeente wordt het voor toeristen steeds aantrekkelijker om Halderberge te komen bezoeken’.

Alle plaatsen worden gekenmerkt door een Van Gogh audiozuil. Op deze zuilen worden de avonturen van Van Gogh in de regio beschreven en kan er zowel een nederlands- als engelstalig verhaal worden beluisterd.

In Bosschenhoofd is de zuil te vinden bij hotel de Reiskoffer aan de Pastoor van Breugelstraat. In Hoeven is de zuil te vinden naast het voormalige gemeentehuis in de Sint Janstraat, waar heemkundekring De Honderd Hoeven  is gevestigd. Deze zuil is geplaatst en vanaf de 2e week in augustus ook in gebruik.

Houdt je van fietsen en ben je nieuwsgierig naar alle andere plaatsen in de regio? Dan kun je er binnenkort op uit met de fietsroute Van Gogh West-Brabant.

Vincent van Gogh Halderberge