• Nederlands
  • English
  • Deutsch

Legenda Basilicae

Legenda Basilicae is de eerste en enige Outdoor Escape Game in Hoeven, Halderberge. Ga jij met jouw vrienden, familie of collega's het avontuur aan? Weet jij de Legende van de Basiliek op te lossen?

Vind alle aanwijzingen, los alle raadsels op en kijk goed om je heen.. Zorg ervoor dat je binnen 60 minuten de Legende van de Basiliek oplost! 

Een superspannend spel wat zich volledig outdoor afspeelt in het Pagnevaartbos.

Wacht niet langer en reserveer snel via: www.legenda-basilicae.nl

Openingstijden: 

Deze Escape-Game is dagelijks te boeken!

rolstoeltoegankelijk
hondvriendelijk
kindvriendelijk
parkeervriendelijk
reserveren gewenst
Startpunt Legenda Basilicae Hoeven
Startpunt Legenda Basilicae Hoeven
Overige informatie: 

Legenda Basilicae, Legende van de Basiliek…

Vroeger heette de Basiliek in Oudenbosch de St. Agatha kerk, vernoemd naar 1 van de 7 primaire heiligen.. Agatha van Sicilië

Agatha werd in het jaar 225 na Christus geboren en door haar rijke welvarende ouders als Christen opgevoed. In het jaar 250 na Christus werd door een Romeinse keizer opdracht gegeven aan Claudius Quintianus om alle christenen te vervolgen. Zo ook Agatha van Sicilië… Ze werd gevangen genomen en weggerukt van haar man. Maar helaas bleef het niet bij een gevangenschap alleen.. 

Claudius Quintianus was verliefd geworden op de beeldschone Agatha en hij wilde haar zijn vrouw maken. Alles deed hij eraan om haar liefde voor zich te winnen maar niets hielp. Ze was immers al getrouwd met haar ware liefde. Als straf werd ze wekenlang gemarteld tot ze uiteindelijk stierf op 5 februari 251… Nooit meer heeft Agatha haar echte geliefde gedag kunnen zeggen, of een kus kunnen geven..

Liefde is onoverwinnelijk zeggen ze... En zo is Legenda Basilicae ontstaan. De legende dat Agatha nog altijd op zoek is naar haar ware liefde. Zelfs na haar dood… Maar wie is haar geliefde? En waar is de officiële Trouwakte van Agatha gebleven? Heeft Claudius Quintianus deze als vergelding vernietigd? 

Er zijn mensen die zeggen een vrouwelijke stem gehoord te hebben in de Basiliek.. Bij het beeld van de Heilige Agatha zijn onverklaarbare spullen gevonden waarvan men niet weet wat ze er mee moeten. Er zijn aanwijzingen die naar een specifieke locatie in de buurt leiden… Jarenlang zijn deze spullen verzameld en alle gegevens genoteerd. Nu is het aan jou om met al deze aanwijzingen deze legende op te lossen.

Ben jij degene die Legenda Basilicae oplost?

 

Legenda Basilicae | T-Splitsing Oude Antwerpsepostbaan/Bovenstraat | Hoeven