• Nederlands
  • English
  • Deutsch

Cursus "Donkere materie in het Heelal"

Wanneer: 
15 mrt 2019 - 20:00
Waar: 
Oudenbosch

Cursus "Donkere materie in het Heelal"

Op 15 maart 2019 start de cursus "Donkere objecten in het Heelal" bij Sterrenwacht Tivoli. De cursus wordt gegeven door Niels Nelson, en beslaat 3 cursusavonden, te weten 15 maart, 22 maart en 29 maart. De gehele cursus zal gaan over donkere hemelobjecten. De volgende onderwerpen zullen tijdens deze cursus aan bod komen: 

  • Donkere materie in onze nabijheid, denk aan de maan, Mars en Venus, maar ook aan meteorieten en kometen
  • Donkere materie in ons zonnestelsel, denk hier aan Jupiter en Saturnus, maar ook aan de dwergplaneet Pluto
  • Donkere materie op Melkwegschaal, witte- en bruine dwergen, neutronensterren, zwarte gaten donkere materie en donkere energie

Juist voor deze cursus is het van belang dat we ook kunnen waarnemen, hiervoor hebben we 6 telescopen die door de cursisten zelf kunnen worden bediend. (Mits het weer het toelaat natuurlijk). De avonden starten om 20:00 en duren tot 22:15.
 
Mocht je Interesse hebben in deze cursus, stuur dan een mail via DEZE LINK met daarin je naam alsmede met hoeveel personen je wilt deelnemen. Er is plaats voor maximaal 30 cursisten, dus wees er snel bij!
 
De kosten van deze cursus bedragen 30 euro voor de drie avonden (inclusief consumptie) en 20 euro voor het cursusboek. U kunt het cursusgeld en de kosten van het boek (als u dat wilt) overmaken op rekeningnummer NL80RABO0109179390 ten name van stichting "Vrienden van Sterrenwacht Tivoli" Onder vermelding van "cursus Donkere objecten" Zodra het cursusgeld op de rekening staat, krijgt u een bevestiging van inschrijving.

Entree: 
Voor diegenen die de eerste cursus al hebben gevolgd bedragen de kosten 30 Euro per persoon, voor nieuwe aanmeldingen bedragen de kosten 50 Euro, dit is inclusief cursusboek en een consumptie in de pauze.