• Nederlands
  • English
  • Deutsch

Film: BlacKkKlansman bij Filmtheater Fanfare

Wanneer: 
18 okt 2018 - 20:15
Waar: 
Oudenbosch

Film: BlacKkKlansman bij Filmtheater Fanfare

met pauze

 

Als het niet waargebeurd zou zijn, zou je het nauwelijks kunnen geloven: de Afro-Amerikaanse politieman Ron Stallworth, nota bene de eerste gekleurde in het korps van Colorado Springs, die infiltreert bij de racistische Ku Klux Klan. Het gebeurde allemaal in de jaren ’70 van de vorige eeuw. Zelf legt hij telefonisch contact en zijn witte, en ook nog joodse collega Flip Zimmerman gaat naar de bijeenkomsten. Op die manier konden zij de plannen van de toen nog ondergronds werkende KKK om de macht van de stad over te nemen tegenwerken.

 

Lee vond dat de film ‘óók leuk’ moest zijn én dat verbanden zouden worden gelegd met de huidige situatie in Amerika. Allemaal gelukt. Met name de laatste minuten van de film blijven je bij, maar let ook op verwijzingen elders in de film.

 

“Allengs wordt de toon serieuzer. Dat begint met de introductie van een racistische politieagent en eindigt met een bloedstollende parallelmontage tussen een White Power- en een Black Power-bijeenkomst; het kloppende hart van de film.” (NRC)

 

Verenigde Staten 2018. Regie: Spike Lee. Duur: 135’. Met: Adam Driver, John David Washington, Laura Harrier, Topher Grace e.v.a.

 

Entree: 
€8,-, met Fanfarepas of CJP: €6,-.