• Nederlands
  • English
  • Deutsch

Film: Call me by your name bij Filmtheater Fanfare

Wanneer: 
22 feb 2018 - 20:15
Waar: 
Oudenbosch

Film: Call me by your name bij Filmtheater Fanfare

Call me by your name

 

Luca Guadagnino

donderdag 22 februari 20.15 uur

zonder pauze

 

Meest gewaardeerde Oscarnominatie is die voor ‘beste film’, maar Call me by your name kreeg er 3. De concurrentie is stevig, maar het zegt bij voorbaat wel wat over de waardering die de film al kreeg.

 

Zoon Elio van 17 verblijft met zijn ouders in de zomer op het Italiaanse platteland. De Amerikaanse Olivier werkt als tijdelijke assistent voor zijn vader aan een onderzoek en Elio voelt zich erg tot Olivier aangetrokken. Er ontstaat een zwoele spanning van toenaderen en afstoten tussen de twee.

 

Call me by your name was vaak te zien op festivals zoals het roemruchte  Sundance, maar ook op de Berlinale en de festivals van Melbourne, Toronto, New York  en San Sebastian.

 

Het gelijknamige boek 'Noem me bij jouw naam' is van André Aciman en dus ook in Nederland verkrijgbaar.

 

“Het is een scène die voor een kleine implosie in je middenrif zorgt, zo hartverscheurend mooi is de louterende werking van liefde en empathie. Met groot gemak rechtvaardigt dit moment tussen vader en zoon de prijs van een bioscoopkaartje.” (Filmtotaal)

 

Verenigde Staten 2017. Regie: Luca Guadagnino. Duur: 132’. Met: Armie Hammer, Timothee Chalamet, Michael Stuhlbarg e.a. De film wordt zonder pauze vertoond.

Entree: 
€ 8,-, met Fanfarepas of CJP: €6,-.