• Nederlands
  • English
  • Deutsch

Film: Finding your feet bij Filmtheater Fanfare

Wanneer: 
17 mei 2018 - 20:15
Waar: 
Oudenbosch

Film: Finding your feet bij Filmtheater Fanfare

Finding your feet

 

Richard Loncraine

donderdag 17 mei

met pauze

 

 

Wanneer de dagen lengen proberen we het filmprogramma – zo nu en dan toch – ook wat lichter te maken, al lukt dat niet altijd. ‘Goed nieuws ís geen nieuws’ wordt vaak gehoord in het filmtheater, maar de knipoog van deze week breekt met die traditie.

 

Nota bene tijdens een feestje komt ‘Lady’ Sandra Abbott erachter, dat haar man na een huwelijk van veertig jaar, vreemd ging met haar beste vriendin. Ze besluit onmiddellijk in te trekken bij haar zus in een huurflatje in Noord-Londen. De frivole Bif kijkt bepaald anders aan tegen het leven.

 

Toch lijken bij voorbeeld de danslessen voor Sandra een eye opener. Ze ontmoet daar lotgenoten, waarmee ze aanvankelijk niets te maken wil hebben, maar die duidelijk maken dat pensionering juist een nieuw begin kan betekenen.

 

“…de film is slim geschreven, uitstekend geacteerd en met nonchalante vaardigheid geregisseerd. Toch is het behoorlijk cynisch, zoals de personages als pionnen worden verschoven in een scenario dat alle clichés uit het blijeouderengenre afstreept.” (de Volkskrant)

 

“…een romantische komedie met zestigers in de hoofdrol. Hij volgt de regels van het genre, toch is hij niet zo voorspelbaar door de levendige karakterisering van zijn personages.” (NRC)

 

Verenigd Koninkrijk 2018. Regie: Richard Loncraine. Duur: 111’. Met: Imelda Staunton, Timothy Spall, Joanna Lumley, Celia Imrie e.a.

Entree: 
€8,-, met Fanfarepas of CJP: €6,-.