• Nederlands
  • English
  • Deutsch

Film: Free solo bij Filmtheater Fanfare

Wanneer: 
7 feb 2019 - 20:15
Waar: 
Oudenbosch

Film: Free solo bij Filmtheater Fanfare

Free solo

 

Jimmy Chin en Elizabeth Chai Vasarhelyi

donderdag 7 februari 20.15 uur

zonder pauze

 

Wat halen ze zich in het hoofd om zonder touw of enige andere beveiliging, maar wel met een terdege voorbereiding, de meest gevaarlijke rotsen te beklimmen? We maken op een beklemmende en letterlijk adembenemende manier kennis met Alex Honnold, die niet zonder kan.

 

Het wordt in de documentaire al snel duidelijk dat hij ook een keer de bijna een kilometer hoge El Capitan, door de klimmers liefdevol ‘El Cap’ genoemd, in het Yosemite National Park zal beklimmen. Maar tot dan toe leefde hij in z’n eentje in een busje en reisde hij onbekommerd van rots naar klif en nu is daar een vriendin, die weinig maar toch wel wat in de pap te brokkelen heeft. Zij begrijpt dat tegenhouden eigenlijk geen optie is.

 

“Een documentaire van mythische proporties, gefilmd door zijn vrienden, die toevallig ook de allerbeste bergfilmregisseurs van de wereld zijn.” (persmap)

 

“Een gecalculeerd risico met een heel kleine kans op een val.” (Honnold zelf)

 

Verenigde Staten 2018. Regie: Jimmy Chin en Elizabeth Chai Vasarhelyi. Duur: 100’. Met: Alex Honnold, Jimmy Chin, Sanni McCandless, Tommy Caldwell, allen als zichzelf natuurlijk.

Entree: 
€9,-, met Fanfarepas of CJP: €7,-.