• Nederlands
  • English
  • Deutsch

Film: Girl bij Filmtheater Fanfare

Wanneer: 
15 nov 2018 - 20:15
Waar: 
Oudenbosch

Film: Girl bij Filmtheater Fanfare

Girl

 

Lukas Dhont

donderdag 15 november 20.15 uur

zonder pauze

 

De verwachtingen voor Girl, die nog maar pas op 1 november is uitgekomen in Nederland, waren bij distributeur Cinemien hooggespannen. De film won al 17 filmprijzen en daar houdt het echt niet mee op. Girl is de Belgische inzending voor een Oscar voor beste niet Engels gesproken film en hij is ook al door Netflix aangekocht. Maar dat allemaal ter zijde.

 

Het gaat natuurlijk allemaal om het ontroerende en indrukwekkende verhaal en de mede door acteur Victor Polster prachtig vormgegeven vertelling daarvan.

 

De 15-jarige Lara wil dolgraag carrière maken als ballerina, maar zij is geboren als jongen. Behalve de problemen vanwege dat andersgebouwde lichaam zijn er ook de geneeskundige acties die genomen moeten worden en de emotionele rollercoaster die daarvan het gevolg zijn. Gelukkig heeft zij alle steun van haar haar vader en haar jongere broertje.

 

Een paar van de prijzen dan toch maar even noemen: de Camera d’Or voor de film, de prijs voor de beste vertolking in Un Certain Regard voor Victor, de Fipresciprijs van de internationale pers en ook nog de Queer Palm, alle in Cannes. Op alle festivals waar de film is te zien hoort hij steevast bij de publieksfavorieten.

 

België 2018. Regie: Lukas Dhont. Duur: 100’. Met: Victor Polster, Arieh Worthalter, Oliover Bodart, Tijmen Govaerts, Matelijne Damen e.v.a.

Entree: 
€ 8,-, met Fanfarepas of CJP: €6,-.