• Nederlands
  • English
  • Deutsch

Film Insyriated bij Filmtheater Fanfare

Wanneer: 
7 dec 2017 - 20:15
Waar: 
Oudenbosch

Film Insyriated bij Filmtheater Fanfare

Insyriated

i.s.m. werkgroep Halderberge van Amnesty International

 

Philippe Van Leeuw

donderdag 7 december 20.15 uur

zonder pauze

 

Met Insyriated heeft de Belgische regisseur Van Leeuw de bedoeling gehad om ons duidelijk te maken hoe het is om met een familie opgesloten te zitten in een appartementencomplex in Damascus. Ook wordt duidelijk dat ‘mensenrechten’ in zo’n geval niet veel voorstellen.

 

Het is vooral moeder Oum Yazan die met alle beperkte mogelijkheden haar drie kinderen probeert te beschermen en in leven te houden, afwachtend of haar man ooit nog thuis zal komen. Als er iemand aan de deur staat kan dat haar man zijn, maar ook een bedreiging. Eigenlijk is de vertrouwde omgeving van een thuis een gevangenis geworden.

 

Openingsfilm Film Fest Gent 2017 en publiekswinnaar(!) Berlinale 2017.

 

“Van Leeuw voegt daar nog een handvol morele dilemma’s aan toe - het soort keuzes op leven en dood dat alleen in oorlogstijd mogelijk is - en laat de personages worstelen met de gevolgen daarvan. Alsof Asghar Farhadi (A separation 8,35, Red.) een oorlogsfilm gemaakt had.” (De Morgen)

 

“Het maakt Insyriated tot een zeer beklemmende en oncomfortabele zit. Precies zoals een oorlogsfilm eigenlijk hoort te zijn.” (Filmtotaal)

 

België 2017. Regie: Philippe Van Leeuw. Duur: 85’. Met: Hiam Abbass, Diamand Bou Abboud, Juliette Navis e.a.

 

Entree: 
€ 8,-, met Fanfarepas of CJP: €6,-.