• Nederlands
  • English
  • Deutsch

Film: The Leisure Seeker bij Filmtheater Fanfare

Wanneer: 
15 feb 2018 - 16:30
Waar: 
Oudenbosch

Film: The Leisure Seeker bij Filmtheater Fanfare

The Leisure Seeker

 

Paolo Virzì

donderdag 15 februari 20.15 uur

met pauze

 

De titel van de film is de naam van de oude camper waarmee Ella en John een laatste reis willen maken. Ze hebben samen een prachtig leven gehad, maar nu ze allebei ziek zijn, willen ze nog een laatste avontuur beleven, weg van de bemoeizucht van doktoren en kinderen. Dat wordt natuurlijk een reis vol verrassingen, tegenslagen en herinneringen.

 

Ook in de film van vanavond spelen grote acteurs: Oscarwinnares Helen Mirren (onder andere The Queen, 8,22 in 2007) en Golden Globe-winnaar Donald Sutherland (JFK) de verfilming van het gelijknamige boek Michael Zadoorian uit 2009, al werd de locatie van de reis over Route 66 gewijzigd van de richting Disneyland naar die naar het huis van Hemingway.

 

“De twee acteurs weten de rollen mooi in te vullen en schakelen moeiteloos tussen grappige momenten en emotionele en zwaar beladen scènes. Hun chemie houdt de aandacht vast en weet af en toe echt te raken.” (Filmtotaal)

 

De Italiaanse regisseur Virzì (La pazza gioia 7,26) maakte met The Leisure Seeker zijn eerste Amerikaans gesproken film.

 

Italië 2017. Regie: Paolo Virzì. Duur: 112’. Met: Helen Mirren, Donald Sutherland e.a.

 

Entree: 
€8,-, met Fanfarepas of CJP: €6,-.