• Nederlands
  • English
  • Deutsch

Film: Roma bij Filmtheater Fanfare

Wanneer: 
21 feb 2019 - 20:15
Waar: 
Oudenbosch

Film: Roma bij Filmtheater Fanfare

Roma

 

Alfonso Cuarón

donderdag 21 februari 20.15 uur

zonder pauze

 

Roma is een ode aan de vrouwen die de regisseur Alfonso Cuarón grootbrachten en vormden en werd daarmee dus een heel persoonlijke film, door Netflix geproduceerd, waarvoor Cuarón ook het scenario schreef, de montage verzorgde én de camera bediende.

 

We volgen een jaar uit het leven van Cleo, een jonge inwonende huishoudster in een uiteenvallend Mexicaans middenklassegezin in de jaren 70 van de vorige eeuw. De vader vertrekt voor een zogenaamde zakenreis en moeder Sofia blijft alleen achter met de kinderen. Als Cleo zwanger blijkt te zijn, wordt ook zij gedumpt door haar vriend en beide vrouwen lijken elkaar te vinden in deze ellende, ondanks het verschil in sociale status.

 

We kiezen voor een paar prijzen uit de enorme eregalerij van de film: Gouden Leeuw van Venetië, Golden Globe voor beste niet Engelstalige film én beste regie en 7 Bafta-nominaties, die op 10 februari worden/werden uitgereikt.

 

Mexico 2018. Regie: Alfonso Cuarón. Duur: 135’. Met: Yalitza Aparicio, Marina de Tavira, Diego Cortina Autrey, Carlos Peralta e.v.a.

Entree: 
€9,-, met Fanfarepas of CJP: €7,-.