• Nederlands
  • English
  • Deutsch

Film: Shoplifters bij Filmtheater Fanfare

Wanneer: 
31 jan 2019 - 20:15
Waar: 
Oudenbosch

Film: Shoplifters bij Filmtheater Fanfare

Shoplifters

 

Hirokazu Kore-eda

donderdag 31 januari 20.15 uur

zonder pauze

 

De reeks loftuitingen voor Shoplifters (Manbiki kazoku) is schier eindeloos. De Gouden Palm van Cannes is er een van. Regisseur Kore-eda heeft een enerverend familiedrama prachtig in beeld gebracht. Waar gaat het eigenlijk om in het gezin: om de bloedband of om de tijd die je samen bent?

 

Het gezin van Osamu verdient de kost met winkeldiefstallen, ook al werkt vader als dagloner in de bouw en moeder in een wasserij. Op een van hun strooptochten vinden vader en zoon Shota een klein meisje, dat slecht behandeld en aan haar lot overgelaten is. Natuurlijk neemt het warme, samengestelde gezin van los zand het arme kind op, ook al hebben ze het al niet breed. Daarmee worden de familiebanden echter behoorlijk op de proef gesteld.

 

Shoplifters pendelt meesterlijk tussen het droevige, het vertederende en het mild-komische.” (de Volkskrant)

 

“Kore-eda werd opgeleid als documentairemaker en met die achtergrond weet hij zijn speelfilm een bedwelmend authentieke sfeer te geven. Zijn acteursensemble excelleert in naturel spel.” (Trouw)

 

Japan 2018. Regie: Hirokazu Kore-eda. Duur: 120’. Met: Lily Franky, Jyo Kairi, Ando Sakura, Matsuoka Mayu, Kiki Kilin, Sasaki Miyu e.a.

Entree: 
€9,-, met Fanfarepas of CJP: €7,-.