• Nederlands
  • English
  • Deutsch

Film: Sweet Country bij Filmtheater Fanfare in voorpremière!

Wanneer: 
17 jan 2018 - 20:45
Waar: 
Oudenbosch

Film: Sweet Country bij Filmtheater Fanfare in voorpremière!

Sweet Country

 

Warwick Thornton

woensdag 17 december 20.15 uur

met pauze

 

Van regisseur Thornton vertoonden we eerder de Australische Oscarinzending van 2010: Samson and Delilah (7,35) en ook de film van vanavond speelt in het Aboriginal-milieu.

 

Sweet country wordt in ongeveer 35 filmtheaters door het hele land in voorpremière vertoond, want de officiële première zal plaatsvinden op het Iffr in Rotterdam, dat volgende week begint. Ook wij hebben de film nog niet gezien en willen u graag het speciale van een voorvertoning meegeven. We moeten dus citeren uit de persmap.

 

De Australische western Sweet Country, gebaseerd op ware gebeurtenissen, speelt zich af in 1929. Nadat de Aboriginal Sam uit zelfverdediging zijn blanke baas Harry March heeft gedood, slaat hij met zijn zwangere vrouw Lizzie op de vlucht. In de outback worden ze achtervolgd door een posse onder leiding van sergeant Fletcher. Uiteindelijk besluit Sam zich, vanwege de gezondheid van Lizzie, over te geven. Beschuldigd van moord, moet rechter Taylor over zijn lot beslissen. Maar zal het recht zegevieren?
 
Op het festival van Venetië won Sweet Country zowel de Speciale Juryprijs als de Premio Bisato d’Oro van de filmcritici. Op Toronto International Film Festival kwam daar de winst van de Platform Prize bij.

 

Australië 2017. Regie: Warwick Thornton. Duur: 112’. Met: Bryan Brown, Sam Neill, Hamilton Morris e.a.

 

Entree: 
€ 8,-, met Fanfarepas of CJP): €6,-.