• Nederlands
  • English
  • Deutsch

Film: Wad, overleven op de grens van water en land

Wanneer: 
25 okt 2018 - 20:15
Waar: 
Oudenbosch

Film: Wad, overleven op de grens van water en land

met pauze

 

Op het moment van schrijven is Wad, overleven op de grens van water en land, zoals de volledige titel luidt, nog nergens te zien (geweest). Alleen bij Film by the Sea werden fragmenten toegelicht door de maker, maar de informatie vooraf gaf ons voldoende vertrouwen. Op 4 oktober wordt de landelijke première verwacht.

 

Ecoloog en natuurfilmer Ruben Smit werkte eerder mee aan De nieuwe wildernis (9,07) uit 2013 en in 2016 won hij de eerste Nationale Natuurquiz.

 

Met de nieuwste filmtechnieken: timelapses, drones, microfotografie en onderwatercamera’s wordt Nederlands enige natuurgebied dat op de Unesco Werelderfgoedlijst staat in beeld gebracht. Onder water en erboven, elk jaargetijde of eigenlijk elke dag anders en dat dan vanuit een holistische benadering: alles heeft met alles te maken. Van de kleine kiezelwieren onderaan de voedselketen tot aan de slechtvalk en de grijze zeehond als iconen van het waddengebied.

 

Nederland 2018. Regie: Ruben Smit. Duur: 90’. Zang: Nynke Laverman. Muziek: Martin Fondse. Cameracrew: Ruben Smit, Ruurd Jelle van der Leij, Melchert Meijer zu Schlochtern, Yoeri van Es, Jeroen Verhoeff, Wim van Egmond, Paul Klaver, Tim Visser, Roel Diepstraten.

Entree: 
€8,-, met Fanfarepas of CJP: €6,-.