• Nederlands
  • English
  • Deutsch

Film: What will people say i.s.m. Werkgroep Halderberge van Amnesty International

Wanneer: 
6 dec 2018 - 20:15
Waar: 
Oudenbosch

Film: What will people say i.s.m. Werkgroep Halderberge van Amnesty International

What will people say

 

Iram Haq

 

donderdag 8 december

zonder pauze

 

In samenwerking met de werkgroep Halderberge van Amnesty International kozen we deze keer voor een Noorse film waarin mensenrechten op een indrukwekkende  manier ter sprake komen.

 

Al wel eerder werden die in films aangegeven: de moeilijkheden die kunnen ontstaan wanneer ouders vasthouden aan oude tradities en gebruiken en de tweede en latere generaties zich helemaal hebben geconformeerd aan het nieuwe thuisland.

 

De zestienjarige Nisha leidt noodgedwongen een dubbelleven. Bij haar ouders is ze de ideale Pakistaanse dochter, maar buiten het gezin is ze een doorsnee Noorse tiener. Als haar vader ontdekt dat ze een vriendje heeft, zorgt dat voor grote problemen. Haar ouders willen een voorbeeld stellen en zullen haar onderbrengen bij familie in Pakistan. Daar kent ze niemand en wordt ze al snel gedwongen om zich aan te passen aan de daar heersende cultuur.

 

What will people say is het autobiografische verhaal van regisseur Iram Haq en dat maakt het relaas des te schrijnender.

 

“De regie is overtuigend in de weergave van Nisha's isolatie, maar vooral uitmuntend is het acteerwerk van Adil Hussain. Hij verandert op verontrustende wijze van liefhebbende vader in een ongelofelijk enge en woedende man.” (Filmtotaal)

 

“Voor sommige kijkers kan dit misschien wat zwaar zijn om naar te kijken. Maar het is zeker een belangrijke film om te zien en na afloop flink te discussiëren over alle vragen en emoties die het oproept.” (Cinemagazine)

 

Noorwegen 2017. Regie: Iram Haq. Duur: 106’. Met: Adil Hussain, Maria Mozhdah, Ekavali Khanna e.a.

Entree: 
€8,-, met Fanfarepas of CJP: €6,-.