• Nederlands
  • English
  • Deutsch

Foto expositie “Dammers: een slow movement”

Wanneer: 
18 sep 2018 (Hele dag) tot 2 nov 2018 (Hele dag)
Waar: 
Oudenbosch

Foto expositie “Dammers: een slow movement”

De gemeente Halderberge exposeert in de maanden september en oktober foto’s uit het boek ‘Dammers, een slow movement’. De expositie is in de raadszaal in Oudenbosch en is tot en met 2 november te bezoeken tijdens openingsuren van het gemeentehuis (www.halderberge.nl/contact-met-de-gemeente/blok). De toegang is gratis.

Unieke fotobewerking
De expositie geeft een interessante kijk op dammers en zet aan tot nadenken over de huidige tijdgeest waarin alles snel gaat of sneller moet.
Fotograaf Tessa Persijn heeft het thema slow movement knap gevangen op de gevoelige plaat. Elk portret is een stilstaand moment, maar toch zit er beweging in de foto’s dankzij de unieke nabewerking. Zo ontstaan gelaagdheid in het beeld én in het verhaal.

Over Dammers: een slow movement
De geëxposeerde foto’s zijn gemaakt voor het boek Dammers: een slow movement dat Martin de Wolf onlangs uitbracht. In dit boek worden de persoonlijke en sportieve verhalen van dammers gelinkt aan de slow movement: een wereldwijde beweging waarbij de kunst van het ‘langzaam zijn’ centraal staat. Bezoekers van de expositie en kopers van het boek kunnen op hun beurt even uit de haastige wereld stappen en een moment opgaan in langzaamheid.

 

De expositie is gratis te bezichtigen tijdens de openingstijden van het gemeentehuis.

Entree: 
Gratis