• Nederlands
  • English
  • Deutsch

Informatiebijeenkomst Diabetes Type II

Wanneer: 
12 okt 2018 - 19:00 tot 20:00
Waar: 
Oudenbosch

Informatiebijeenkomst Diabetes Type II

Ruim 1,2 miljoen Nederlanders hebben diabetes mellitus. Elke week komen er 1.200 mensen met diabetes bij. 9 op de 10 mensen met diabetes heeft diabetes type 2. In 2025 hebben in ons land ongeveer 1,3 miljoen mensen diabetes. Vanavond geeft Rita Woudenberg van Puur en Bewust een informatiebijeenkomst in Bibliotheek Oudenbosch.

Met name mensen met obesitas en overgewicht hebben een hoger risico op diabetes, maar ook mensen met een gezond gewicht lopen gevaar. Mensen met een voorstadium van de ziekte hebben verhoogde bloedsuikerwaarden, maar weten dit vaak niet.

Eén van de grootste oorzaken van de toename van diabetes type II is onze Westerse leefstijl: we eten teveel (verborgen) suiker en geraffineerde koolhydraten. De reguliere behandeling van diabetes type II bestaat vooral uit medicijnen. Hiermee worden de symptomen van de ziekte behandeld, maar niet de oorzaak. Juist door de oorzaak aan te pakken kun je diabetes ‘omkeren’ zodat je van de medicijnen ( en de vervelende bijwerkingen ) af kunt komen.

In het televisieprogramma ‘Hoe word ik 100’ gingen 6 deelnemers de strijd aan tegen hun overgewicht, diabetes en hart-en vaatziekte.
Binnen 2 weken kon een van de deelnemers stoppen met de Insuline. Dat dit niet uniek is blijkt steeds vaker in verschillende projecten, zoals bijvoorbeeld ‘Keer diabetes om’.

Heb jij diabetes type II? De kans is groot dat ook jij jouw diabetes om kunt keren. Hoe je dat kunt doen vertelt Rita Woudenberg in de gratis workshop op vrijdag 12 oktober.

Bibliotheek Oudenbosch
Sint Annaplein 3, Oudenbosch
19:00-20:00 uur
GRATIS

Entree: 
Gratis, ook voor niet-leden!