• Nederlands
  • English
  • Deutsch

Informatiebijeenkomst Diabetes Type II

Wanneer: 
12 feb 2019 - 14:00 tot 15:30
Waar: 
Oud Gastel

Informatiebijeenkomst Diabetes Type II

Bibliotheek VANnU organiseert samen met Rita Woudenberg van Puur&Bewust en Surplus Oud Gastel een lezing over Diabetes Type II. De lezing is gratis en wordt gehouden in de kapel van Surplus aan de Veerkensweg 71a in Oud Gastel.

Aanmelden voor de lezing kan door een e-mail te sturen naar Rita op welkom@puurenbewust.nl o.v.v lezing bieb 12-02

Ruim 1,2 miljoen Nederlanders hebben diabetes mellitus. Elke week komen er 1.200 mensen met diabetes bij. 9 op de 10 mensen met diabetes heeft diabetes type 2. In 2025 hebben in ons land ongeveer 1,3 miljoen mensen diabetes. 

Met name mensen met obesitas en overgewicht hebben een hoger risico op diabetes, maar ook mensen met een gezond gewicht lopen gevaar. Mensen met een voorstadium van de ziekte hebben verhoogde bloedsuikerwaarden, maar weten dit vaak niet.

Eén van de grootste oorzaken van de toename van diabetes type II is onze Westerse leefstijl: we eten teveel (verborgen) suiker en geraffineerde koolhydraten. De reguliere behandeling van diabetes type II bestaat vooral uit medicijnen. Hiermee worden de symptomen van de ziekte behandeld, maar niet de oorzaak. Juist door de oorzaak aan te pakken kun je diabetes ‘omkeren’ zodat je van de medicijnen ( en de vervelende bijwerkingen ) af kunt komen.

In het televisieprogramma ‘Hoe word ik 100’ gingen 6 deelnemers de strijd aan tegen hun overgewicht, diabetes en hart-en vaatziekte.
Binnen 2 weken kon een van de deelnemers stoppen met de Insuline. Dat dit niet uniek is blijkt steeds vaker in verschillende projecten, zoals bijvoorbeeld ‘Keer diabetes om’.

Heb jij diabetes type II? De kans is groot dat ook jij jouw diabetes om kunt keren. Hoe je dat kunt doen vertelt Rita Woudenberg in de gratis workshop op dinsdag 12 februari om 14.00 uur.

Haal & Brengpunt Bibliotheek VANnU
In de kapel van Surplus aan de Veerkensweg 71a in Oud Gastel
GRATIS, aanmelden per mail.

Entree: 
Gratis, ook voor niet-leden! Graag aanmelden per mail.