• Nederlands
  • English
  • Deutsch

Kapelconcert: Zemtsov Altviool Kwartet 17 maart 2019

Wanneer: 
17 mrt 2019 - 15:00 tot 17:15
Waar: 
Hoeven

Kapelconcert: Zemtsov Altviool Kwartet 17 maart 2019

Uniek en Bijzonder

Een kwartet van vier altviolisten en dan ook nog uit één altviool familie, dat is zeker uniek en bijzonder te noemen. Het Zemtsov Altviool kwartet bestaat uit vader, moeder, dochter en neef Zemtsov. Mikhail Zemtsov, Julia Dinerstein – Zemtsov, Dana Zemtsov en Daniil Zemtsov. Alle vier studeerden bij zelfde leraar aan het Conservatorium Maastricht – de grote Russische altviool virtuoos Michael Kugel.

Mikhail is altviool docent aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag en het Utrechts Conservatorium, Julia doceert aan de conservatoria van Rotterdam, Arnhem/Zwolle en Maastricht; Alexander geeft les aan het Weense Conservatorium, het Conservatorium van Lausanne in Zwitserland en Hochschule van Keulen, Duitsland; Dana is winnares van een tiental concoursen, onder andere “Avond van de Jonge Musicus-2010” van NPS, de Kersjesbeurs in 2014 en ze ontwikkelt een internationale carrière als soliste.

Het debuut van het kwartet vond plaats tijdens het Amsterdamse Grachtenfestival in 2010, het publiek reageerde enthousiast: “Afgelopen week hebben wij het concert van de Zemtsov’s bijgewoond, en we hadden een bijzonder mooie en plezierige avond. Wat een prachtig spel – en ook zoveel speelplezier dat aanstekelijk werkte. Voor ons een van de hoogtepunten van het Grachtenfestival!”

Tussen 2010 en 2017 heeft het kwartet tientallen concerten gespeeld , waaronder het Grachtenfestival, Concertgebouw en Bethanien klooster in Amsterdam, De Doelen Rotterdam, ViolaViola Festival in Haarlem, Dutch Viola Society Festival in Dordrecht, festivals in Duitsland, Estland en Italië. Het kwartet heeft masterclasses gegeven in het Koninklijk Conservatorium Den Haag, Utrechts Conservatorium, Masterclasses van Dutch Viola Society, en het geeft enkele keren per jaar een eigen Zemtsov Viola Masterclass in Nederland, Duitsland en Italië. Het kwartet heeft meerdere keren opgetreden op de radio (Radio 4; “Klassika Radio”, Estland) en televisie (Vrije Geluiden, NED1). In 2014 is Debuut CD van het Kwartet verschenen op de label “NAVIS” en het werd uitgebreid geprezen in onder andere tijdschrift “Luister”. In 2016 heeft het Kwartet een bewerking van Harold in Italië van H. Berlioz uitgevoerd met het Nationaal orkest van Estland o.l.v. Leif Segerstam.


Vergeet niet het speciale 3-gangen concertmenu te reserveren bij Brasserie Bovendonk. Op vertoon van je concertkaartje dineer je na afloop van het concert voor € 17,50! Klik hier voor meer informatie. Reserveren kan telefonisch: 0165-507550 of per mail: info@bovendonk.nl

Entree: 
€32.50 per persoon inclusief consumptie na afloop. Kinderen t/m 18 jaar hebben GRATIS toegang onder begeleiding van een betalende volwassene. Kaarten voor dit concert worden ook verkocht aan de deur van de kapel!