• Nederlands
  • English
  • Deutsch

Luisterlezing en lunch Sjostakovitsj’ 8e symfonie: een eerbetoon

Wanneer: 
14 jan 2018 - 12:00 tot 14:30
Waar: 
Oudenbosch

Luisterlezing en lunch Sjostakovitsj’ 8e symfonie: een eerbetoon

Luisterlezing en lunch: Sjostakovitsj’ 8e symfonie: een eerbetoon

Sjostakovitsj en Stalin: geen beste maatjes. En al zeker niet nadat de dictator de componist publiekelijk vernederde in de Pravda, de communistische partijkrant. Toch – vreemd maar waar – hief hij hem daarna op het schild. Ach, zo’n geniaal uithangbord kon hij natuurlijk donders goed gebruiken. Sjostakovitsj werd vernederd en geknuffeld, maar dat weerhield hem niet om in 1943 een meeslepend eerbetoon te schrijven voor de slachtoffers van de 2e wereldoorlog. Verdiep u in de ins en outs van dit meesterwerk!
Met deze lezing bent u voorbereid op het programma van Trio Martinu op vrijdag 19 januari 2018!  Aansluitend een lunch bij Brasserie Tivoli

Luisterlezingen maken klassieke concerten toegankelijk!

Speciaal voor iedereen die wil leren luisteren naar klassieke muziek, iedereen die muziek anders wil leren beleven, iedereen met een brede interesse in de diepere bedoeling achter de muziek en iedereen die graag een luisterlezing meemaakt. De lezingen worden gehouden door Maurice Wiche in de historische bibliotheek van Brasserie Tivoli en duren ongeveer een uur. Naderhand kunt u onder het genot van een heerlijke lunch bij Brasserie Tivoli napraten over uw bevindingen.

De kaarten zijn € 19,95 inclusief lunch en koffie/thee.

Wat is een luisterlezing?
In een luisterlezing wordt een onderwerp uit de klassieke muziek belicht middels informatie, citaat, geluid en beeld. Alles onder het motto: hoe meer begrip, hoe meer beleving. Als het onderwerp zich er voor leent wordt u door een muziekstuk gegidst met behulp van zelfgemaakte, geprojecteerde teksten. U zult merken dat u in staat bent om het geheel moeiteloos te blijven volgen. Meer dan dat: u voelt het veel dieper. Een luisterlezing legt de emotie achter de noten bloot. Er zal een wereld voor u opengaan.

Er kunnen maximaal 60 personen deelnemen, dus reserveer snel als u er bij wilt zijn!

https://www.cultuuroudenbosch.nl/

Entree: 
Kaarten voor dit evenement zijn € 19,95 inclusief lunch, verkrijgbaar op www.cultuuroudenbosch.nl of per email info@cultuuroudenbosch.nl.